Godhedsparadoksen

Jeg kunne virkeligt ønske mig, at mange ville tage den samme tur som jeg har været igennem, og få ryddet godt og grundigt op i sindet.

I det daglige møder jeg medmennesker, der virkeligt ser ud til at have behov for en tilsvarende omgang, men jeg skal nok pakke mig og styre min trang til at komme med gode råd til mine medmenneskers problemer med psyken.

Jeg anser en opsøgende missionerende fremfærd som noget af det værste, jeg kan forestille mig, jeg kan huske fra mit barndomshjem, når missionærer boede og spiste hos os.  

Disse typer der blindt følger en trang til at redde alt ag alle, og som i de fleste tilfælde efterlader et spor af ødelæggelser. Enhver burde kunne se hvor forfærdeligt denne trang til godhed som oftest fører direkte til ondskab.

Jeg er temmelig sikker på, at denne iboende trang til godhed er en påført lidelse. Jeg kalder det en lidelse, for jeg ser den som påført og derfor ikke naturlig.

Udtrykker som - vejen til helvede er brolagt med gode intentioner - det gode jeg vil gør jeg ikke, det onde jeg ikke vil, det gør jeg - og så videre, ser jeg som resultater af denne påførte lidelse. 

Det handler min næste bog blandt andet om. Tanker om Godhedsparadoksen, denne forfærdelige tilstand, hvor godhed har en indbygget ondskab på bagkanten. 

Der er utallige eksempler, som jeg prøver at beskrive, og jeg forsøger faktisk også at påvise den dybere liggende årsag med trangen til godheden. Jeg tror ikke idealisme eksisterer, og jeg tror ikke på bevidste ideer og idealer.

Jeg bliver mere og mere overbevist om, at det kun er den ubevidste ide, der har en ægte ren værdi.    

Del siden